DE KRONOS GROUP CHAIR IN ”STRATEGIC SOURCING & PROCUREMENT“: EEN UNIEK ONTWIKKELINGSPROGRAMMA IN BELGIË!

Kronos Group

De KRONOS GROUP-leerstoel zal de studenten van de Louvain School of Management (LSM) een unieke leermogelijkheid bieden in België in een  veelgevraagd vakgebied .

Inkoop wordt  zeer strategisch en cruciaal om het concurrentievermogen en de duurzaamheid van bedrijven te waarborgen .

De  nieuwe technologieën  en de kortere deadlines voor de introductie van nieuwe producten versterken deze trend nog meer.

Bovendien is de rekrutering van de aankoopprofessionals een echte uitdaging in België, zoals Catherine Van Wonterghem van KRONOS GROUP bevestigt: ” In het algemeen heeft de Belgische markt een grote hoeveelheid gekwalificeerde arbeidskrachten. Aangezien er helaas geen specifiek ontwikkelingsprogramma wordt gegeven door onze universiteiten in Procurement, is het vaak nodig om arbeidskrachten uit andere landen in te zetten. Deze Chair zal een unieke kans zijn om nieuwe horizonten te openen voor de jongere generaties in België en hen te begeleiden in een snel groeiend beroep“.

Vanaf september zullen cursussen in inkoop worden  voorgesteld aan meer dan 150 studenten  in Business Engineering, Business Management en CEMS, die zullen leiden tot een specifieke major in «Strategic Sourcing & Procurement».

Kronos Group zal actief betrokken zijn bij de leerstoel  door zijn expertise in te brengen, deel te nemen aan lessen  (case studies, scriptie…)  en studenten te helpen bij het starten van hun carrière  (projecten, stages…).

“Het zal de studenten in het 2de  jaar van de master in staat stellen om een ​​sterke achtergrond in inkoop te ontwikkelen. Dit zal een aanwinst zijn om gemakkelijker een baan te vinden in deze groeiende markt ”, aldus Per Agrell, voorzitter.

De leerstoel zal officieel worden ingehuldigd in maart 2018 tijdens een gala dat vele industrieleiders in België hergroepeert .

Het programma en de inhoud van de cursus worden binnenkort aan de LSM Students gepresenteerd.


Optimaliseer en herstart
your business

Lees hoe we kunnen helpen