DE HANDTEKENING VAN EEN EXPERT PROJECT MANAGER

SIGNATURE TRAITS OF AN EXPERT PROJECT MANAGER- Kronos Group

Er is veel meer voor nodig dan technische vaardigheden en knowhow om een deskundige projectmanager te worden.

Een projectmanager speelt de leidende rol bij het   plannen, uitvoeren, bewaken, controleren en afsluiten van projecten  . Dit maakt hem verantwoordelijk voor het geheel van het project vanuit de scope, het projectteam, de middelen en het succes van falen.

Een project is over het algemeen een eenmalige poging van een bedrijf om de waardetoevoeging te vergroten en groeimogelijkheden te creëren.

Als business consultant ben ik getuige geweest van de transformatie die wordt gegenereerd onder begeleiding van een ervaren projectmanager. Als leider van een project kunnen de technieken die uw projectmanager gebruikt, uw project maken of breken en zelfs uw crisisherstel versnellen.

Uw projectmanager kan een project verbeteren dat al een hoge waarde oplevert of een kleinere project een boost geven om veel meer waarde te creëren dan aanvankelijk verwacht.

Hoewel de rol van een projectmanager bedrieglijk eenvoudig lijkt, zijn er verschillende soorten die de aanbieding oplevering en het succes van uw project beïnvloeden. Veel hiervan zijn een direct resultaat van de beslissingen die uw projectmanagers nemen.

Een bekwame projectmanager kan het meeste uit uw team halen

Een project is zo sterk als uw projectteam.

Een projectmanager kan alleen als een expert in het veld worden beschouwd als hij in staat is om de verschillende vaardigheden van elk individu binnen het team te benutten om het project vooruit te helpen.

Enkele van de vaardigheden die een projectmanager nodig heeft om een team succesvol te leiden en een project te runnen, zijn   leiderschapsvaardigheden, motivatie, goede communicatieve vaardigheden, conflictbeheersing, vertrouwen opbouwen, zelfverzekerde besluitvorming en planningsvaardigheden  .

Het verbeteren van uw projectmanagementfunctie lijkt misschien een ontmoedigende taak. Met de juiste expertise en begeleiding kan uw bedrijf echter met expertise verwerven op het gebied van projectmanagement.

Bij Kronos Group begrijpen we de waarde van de ontwikkeling van mensen en zorgen we ervoor dat ons bekwame team van meer dan 120 professionals kansen krijgt om te groeien en hun vaardigheden te ontwikkelen via onze Centers of Excellence en tal van trainingsprogramma’s.

Wij bieden best-in-class   projectmanagementtraining voor projectmanagers   via uitgebreide programma’s, waaronder theorie, casestudy’s, rollenspellen en het delen van best practices.

Deze coachingprogramma’s zijn ontworpen om de waarde van uw personeelsbestand te vergroten en een duurzame methode van waardetoevoeging te bieden. Maak gebruik van onze in-company training voor op maat gemaakte oplossingen om uw Project Management Excellence Academy van specifieke trainingsprogramma’s die aan uw behoeften voldoen.

Door uw teams de ondersteuning en expertise te bieden die ze nodig hebben om te slagen, verhoogt u de waarde van de projectmanagementfunctie in uw bedrijf en zorgt u ervoor dat de vaardigheden van uw projectmanager worden aangevuld door een even bekwaam team.

Handhaaf gestroomlijnde projectmanagementpraktijken

Hoe transparanter en gestroomlijnder een projectmanagementfunctie is, des te efficiënter worden uw bedrijfsprocessen. Deze gestroomlijnde efficiëntie en deze hogere waarde kan worden bereikt op een moderne werkplek door middel van digitalisering en outsourcing.

Een projectmanager kan een project transformeren door gebruik te maken van de juiste digitale oplossingen. Digitalisering kan u helpen tijd te besparen, het beheer van grootschalige projecten te maken, de marge van menselijke fouten te verkleinen en de samenwerking tussen verschillende afdelingen en teams te maken.

Aan de andere kant kan uitbesteding u helpen meer waarde toe te voegen aan uw project door taken met een lagere waarde uit te delen en tijd en middelen vrij te maken voor activiteiten met een hogere toegevoegde waarde.

Enkele operationele projectmanagementtaken die u kunt uitbesteden, zijn   planning, monitoring en stuurgroepvoorbereiding  . Door specifieke genomen uit te delen aan externe professionals, onder u meer waarde toe aan uw activiteiten met behoud van uw normen.

Projectmanagers moeten ervoor zorgen dat het project binnen budgetten en tijdlijnen blijft om succesvol te worden afgerond. Deze integraties tussen projectmanagement en andere kritieke bedrijfsfuncties benadrukken de behoefte aan efficiëntie en transparantie, zonder welke rol van de projectmanager moeilijker te navigeren wordt.

Hoe Kronos Group u kan helpen de vaardigheden en het werk van uw projectmanagers te verbeteren

Kronos Group biedt oplossingen voor bedrijfstransformatie op het gebied van inkoop, financiën en projectbeheer. Onze 120+ professionals bieden hun expertise in advies, bedrijfstransformatie, uitgavenoptimalisatie en operationeel advies.

Maak gebruik van onze expertise op het gebied van projectmanagement en ontdek gerichte oplossingen en uitstekende waarde over de hele linie. Neem contact op met onze experts voor meer informatie over hoe Kronos Group u kan helpen uw activiteiten te verbeteren.

Optimaliseer en herstart
your business

Lees hoe we kunnen helpen