HET BELANG VAN EEN AANKOOPMANAGER VOOR UW BEDRIJF


Een aankoopmanager is vaak belast met het plannen, coördineren en afhandelen van aankopers en aankoopafdelingen in verschillende organisaties .

Aankoop is meer dan aankopen alleen, hoewel de twee vaak door elkaar worden gebruikt. Hoewel dit gebrek aan onderscheid niet al te veel invloed heeft op kleinere bedrijven, wordt het onderscheid tussen inkoop en aankoop groter in uw dagelijkse werkzaamheden naarmate uw bedrijf groter en gevestigder wordt.

In mijn ervaring als business consultant heb ik gezien hoe bedrijven de rol van inkoopmanager te simpel maken. In elk bedrijf dat een inkooptak heeft, is dit een onderdeel dat kan resulteren in een aanzienlijke waardetoevoeging als het efficiënt en intelligent wordt behandeld.

Het succes van uw inkoopfunctie komt uiteindelijk neer op de vaardigheid van uw inkoopmanager.

De rol van een inkoopmanager omvat het verzekeren van de continue optimalisatie van de inkoopfunctie. Het is ook hun verantwoordelijkheid om inkoopactiviteiten af ​​te stemmen op algemene bedrijfsdoelstellingen, te helpen bij de groei van het bedrijf en het behalen van bedrijfsdoelstellingen op korte en lange termijn.

Als gevolg van het belang van inkoop kunnen kleine veranderingen een enorme impact hebben op de winstgevendheid van een bedrijf.

Kostenoptimalisatie binnen de inkoopfunctie kan de algehele financiële positie van uw bedrijf optimaliseren en uw inkoopsucces vergroten. Een bekwame inkoopmanager zal ook in staat zijn om kosten te optimaliseren zonder afbreuk te doen aan de bedrijfsprestaties.

Uw inkoopmanager onderhoudt relaties met uw externe leveranciers

De efficiëntie van inkoop na een pandemie  zal worden bepaald door de relaties tussen een inkoopmanager en de leveranciers van een bedrijf .

COVID-19 zag een storing in essentiële toeleveringsketens over de hele wereld, waarbij de meest kwetsbare delen van onze inkoopinfrastructuur werden benadrukt. De bedrijven die de economische neergang en de sluiting van niet-essentiële diensten overleefden, hadden meer persoonlijke relaties met leveranciers, waardoor de continuïteit van hun diensten tijdens deze ongekende crisis werd verzekerd.

De prikkel om een ​​stabiele relatie met leveranciers te onderhouden is groot en de verantwoordelijkheid voor het aangaan en onderhouden van dit contact komt bij uw inkoopmanager. Een bekwame inkoopmanager zal de waarde in deze interpersoonlijke relaties zien en prioriteit geven aan hun ontwikkeling.

De veerkracht van de supply chain wordt gedreven door de effectiviteit van uw inkoopmanager

Veerkracht van de supply chain is een noodzaak in deze onvoorspelbare tijden.

De moderne definitie van veerkracht van de toeleveringsketen verwijst naar het vermogen van een bedrijf om risico’s te beheersen in het licht van onzekerheid en uitdagingen. Een bedrijf met veerkracht in de supply chain  kan zelfs voordeel halen uit bepaalde verstoringen .

Een veerkrachtige toeleveringsketen is in staat om crises te doorstaan ​​en dit wordt aangedreven door  drie belangrijke factoren . Deze omvatten uw crisismanagementteam, de digitalisering van zoveel mogelijk operationele processen en de consistente uitrol van digitale technologieën over de hele linie op manieren die verantwoording en transparantie afdwingen.

Zorgen voor transparantie tijdens het aanbestedingsproces

Een transparant aanbestedingsproces is de beste manier om het risico van aanbestedingsfraude en de mogelijkheid dat inconsistente of onnauwkeurige informatie wordt doorgegeven tussen verschillende punten in de toeleveringsketen, te verkleinen.

Een bekwame inkoopmanager zal de waarde in transparantie zien en ernaar streven deze in elke stap van het inkoopproces te behouden. Deze transparantie maakt plaats voor meer efficiëntie en een gestroomlijnd proces waardoor op een efficiëntere en effectievere manier in de zakelijke behoeften wordt voorzien.

Geniet van de expertise van een inkoopmanagementteam bij Kronos Group

De inkoopexperts bij Kronos Group zijn bedreven in het aansturen van transformatie en het bieden van begeleiding tijdens de Procurement 4.0-trajecten van onze klanten.

Enkele van de diensten die door onze toegewijde inkoopadviseurs worden geleverd, zijn:
– Categoriestrategie en innovatie
– Strategische sourcing
– SRM: audit, prestatiebeheer, contractbeheer en risicobeheer
– Prestatiemonitoring
– Zakelijke partnerschappen voor inkoop

Onze diensten zijn er ook op gericht om uw bedrijf  op een pragmatische en duurzame manier door crises heen te helpen en te  herstellen . Ondersteun uw inkoopfunctie voor de volledige impact van COVID-19 met de expertise van Kronos Group.

Neem contact op om een ​​afspraak te maken met onze inkoopprofessionals en ontdek de impact die een bekwame inkoopmanager op uw bedrijf kan hebben.

Optimaliseer en herstart
your business

Lees hoe we kunnen helpen